Wellness

Shiatsu Relaxmassage

Het japanse woord shiatsu betekent 'vingerdruk'. Shiatsu is dus afkomstig uit Japan. Het is een vorm van fysiotherapie die uit druk op de acupunktuurpunten bestaat om zodoende de natuurlijke, inwendige lichaamsenergie te herstellen, ziekte te bestrijden en gezondheid te bewerkstelligen

De oosterse geneeskunde gaat uit van levenskracht of energie = Ki, waarvan wij als levende wezens afhankelijk zijn. Deze levensenergie bepaalt of we al dan niet gezond zijn. Shiatsu is erop gericht onze 'Ki' optimaal te houden en het energiepeil te herstellen.

Shiatsu is de algemene term voor een groot aantal verschillende technieken, maar alle beoefenaars hebben een principe gemeen, nl. het geloof in de levenskracht 'Ki', die door met elkaar in verband staaande kanalen (meridianen) door heel het lichaam stroomt. Elke meridiaan is verbonden met een orgaan of een psychisch-fysieke functie. In een gezond lichaam stroomt de 'Ki' vloeiend langs de meridianen. Maar als het lichaam verzwakt is (door buitensporige levensstijl,een emotionele stresstoestand of een aangedaan onrecht) kan de Ki niet meer goed doorstromen, waardoor in sommige gebieden te weinig en in andere teveel Ki komt, met als gevolg een onbalans in het lichaam (vermoeidheid, irritatie, woede, lichamelijke klachten,…).

In onze massage beogen wij het vloeiend stromen van de Ki te bevorderen en zo ontspanning en welbevinden na te streven. Dit is bij uitstek een relaxmassage.

Klassieke Zweedse Massage

Massage kan stimuleren of rustgevend zijn afhankelijk van de snelheid en de diepte van de handgrepen. Zo kan iemand er fit van worden ofwel een gevoel van ontspanning en slaperigheid krijgen. Spanning en hoofdpijn kunnen erdoor verlicht of verdreven worden. Bij slapeloosheid is massage ook een prima hulpmiddel.

Aromatherapiemassage

Aromatherapiemassage is een massage met etherische oliën. Etherische oliën hebben hun specifieke werking op het lichaam zoals samentrekkend op de huid (gaat dus rimpelvorming tegen), verstevigend, zuiverend en antisceptisch. Naar gelang welke olie gebruikt wordt, kan deze ontspannend, stimulerend, kalmerend,.. werken.

Hot Lavastone Massage

Dit is een massage met 54 lavastenen. De lavastenen hebben een perfect afgeronde vorm (ze hebben eeuwenlang in rivierbeddingen gelegen waardoor ze hun mooie vorm gekregen hebben) en worden verwarmd tot 50°.

Hot lavastone massage is een unieke ervaring door de combinatie van warmte, druk van de stenen en de heilzame werking van etherische olieën. Hierdoor ervaart men de sensatie zowel lichamelijk als mentaal.

Bamboe-Massage

De Bamboe-Massage is een exclusieve techniek met een ontspannende, kalmerende, opwekkende en drainerende (anti-cellulite) werking. Het is een krachtige massage met sterke bio -stimulerende en re-activerende eigenschappen; aangewezen voor het lichaam en het gelaat en die zowel plaatselijk kan uitgevoerd worden voor een behandeling, oftewel als een complete versie.

De Bamboe-Massage is een wellness massage, ideaal voor zowel mannen (speciaal voor sportlui, dankzij de stimulatie van de neuro-musculaire plaques die de ontspannende en kalmerende eigenschappen versterken) en voor vrouwen ( in het bijzonder bij aanwezigheid van cellulite, zowel fibreus als bij oedeem, dankzij zijn drainerende en re-activerende eigenschappen). Zijn lymfe drainerende effect wordt zo gecombineerd met de voordelen van reflexologie, beide de bloed- en lymfecirculatie stimulerend, en zo de golven van welzijn ontwikkelen die zich door het hele lichaam verspreiden totdat ze onze geest bereiken.

Hot Chocolate Massage

Voordelen:

Andullatietherapie

Wat is andullatietherapie?

Andullatie is een totaal nieuwe massagemethode waarbij verschillende klachtenpatronen, die onstaan door het 'niet goed' of 'onvoldoende functioneren' van organen, behandeld worden door een combinatie van (1) mechanische trillingen die een resonantie opwekken in de cel en (2) infrarode elektromagnetische warmtegolven.

ANDULLATIETHERAPIE revitaliseert uw cellen.

De innovatieve massagemethode veroorzaakt trillingen (20 tot 80Hz) welke ter hoogte van de huid zeer veel mechanische veranderingen veroorzaken. Specifieke gevoelszenuwuiteinden, de Pacini meccanoreceptoren, reageren zeer snel op deze mechanische huiddeformaties en kunnen tot 700 trillingen per seconde registreren. De gedetecteerde mechanische trillingsenergie wordt, na omzetting in elektrische zenuwimpulsen, doorheen de zenuwvezels van het beta type A 'doorgeseind' aan een snelheid van 30 tot 60 m/sec. Aan hun uiteinden staan deze zenuwvezels in rechtstreeks contact met de spiercellen van een orgaan waar ter hoogte van de celmembranen de elektrische impulsen omgezet worden in chemische stimuli. Het heeft een positief effect op: Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), fibromyalgie (FM), spasmofilie (SF), Akute lage rugpijn, Stress, Het menselijk organisme, Lymfoedeem van onderste ledematen, Het gevoel van algemeen welzijn & Algehele ontspanning

Voor meer info, klik op andullation.eu

Prijslijst Massages

Klassieke, Zweedse Massage
Rug- en schoudersmassage (25 min) € 32
Volledige rugzijde (50 min) € 52
Voet- en benenmassage (25 min) € 32
Massage Vitalia (50 min)
(Holistic pulsing-Hot Stone-Shiatsu benen)
€ 60
Bamboe Treatment
Bamboe-lymfedrainage (80 min ) € 84
Bamboe-relax Rugzijde (50 min.) € 52
Bamboe-relax Lichaamsmassage (80 min.) € 84
Bamboe-Cellulitisbehandeling ( 50 min ) € 62
Bamboe-sportmassage (50 min.) € 65
Aromatherapiemassage
Rug- en schoudersmassage (25 min) € 35
Volledige rugzijde (50 min) € 55
Volledige lichaamsmassage (80 min) € 75
Hot Lavastone Massage
Rug- en schoudersmassage (25 min) € 40
Volledige rugzijde (50 min) € 55
Volledige lichaamsmassage (80 min) € 75
Hot Chocolate Massage
Rug- en schoudersmassage (25 min) € 42
Volledige rugzijde (50 min) € 59
Volledige lichaamsmassage (80 min) € 80
Shiatsu Relaxmassage (50 min) € 50
Andullatietherapie (30 min) € 15