Onze therapeutische tuin

Het verhaal bij deze unieke tuin.

De verfaaiing van thermae Vitalia is gebaseerd op het principe van de Shiatsu therapie die werkt rond de vijf elementen; nl.: hout, vuur, aarde, metaal en water. Deze elementen zijn in en rond ons gebouw terug te vinden. De opzet van de shiatsu therapie is om de energie die door onze meridianen stroomt in evenwicht te brengen en te optimaliseren. Dit wordt gesymboliseerd door de rode strip (= meridiaan) die vertrekt in het saunagedeelte en dan via de tuin (rood wandelpad) weer binnenkomt langs het schuifraam van de taverne.

Langsheen het wandelpad vind je symbolen die verwijzen naar bepaalde behandelingen, zoals de lavastenen die gebruikt worden tijdens de massage en een reinigend effect hebben op het lichaam.

De Japanse tempelboom is heel geneeskrachtig en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Daarnaast hebben we ook gewerkt volgens het principe van Feng Shuï. We hebben zoveel mogelijk ronde vormen gebruikt zodat de energie zacht en vriendelijk doorheen het gebouw en de tuin kan stromen en zo een rustgevende sfeer creëert.

Om extra te benadrukken hoe belangrijk ons innerlijke evenwicht is, verwijzen we naar het plafond van het saunagedeelte. Daar vind je HET symbool dat ons erop wijst hoe belangrijk innerlijk evenwicht is; nl.: het YingYang teken.

Onze opzet met dit concept is om een sfeer te creëeren waarin iedereen die hier komt zich relaxed, vredig en thuis voelt.