Holistic Health Farm

Shiatsutherapie

De energie in je lichaam stroomt door de meridianen. Als die stroom verstoord wordt, voel je je uit evenwicht en krijg je fysieke en mentale klachten. Denk aan depressie, burn-out, premenstrueel syndroom, verminderde mobiliteit, diepe vermoeidheid, chronische ontstekingen, lichamelijk ongemak enzovoort. De drukpunttechniek maakt je energiestroom weer optimaal, wat het zelfgenezende vermogen van het lichaam bevordert.

Shiatsu is dus afkomstig uit Japan. Het is een vorm van fysiotherapie die uit druk op de acupunktuurpunten bestaat om zodoende de natuurlijke, inwendige lichaamsenergie te herstellen, ziekte te bestrijden en gezondheid te bewerkstelligen.

De oosterse geneeskunde gaat uit van levenskracht of energie = Ki, waarvan wij als levende wezens afhankelijk zijn. Deze levensenergie bepaalt of we al dan niet gezond zijn. Shiatsu is erop gericht onze 'Ki' optimaal te houden en het energiepeil te herstellen.

Klassieke Homeopathie

Homeopathie is een uiterst systematische methode om de levenskracht van het lichaam te stimuleren en zo de ziekte te genezen. Het woord homeopathie bestaat uit de delen 'omeos' (gelijksoortig) en 'pathos' (lijden). Ik gebruik dus een remedie die een effect teweegbrengt dat gelijk is aan het lijden (zoals je vuur met vuur bestrijdt).

Homeopathie benadert zowel het fysieke als het mentale aspect, omdat ze niet van elkaar te scheiden zijn. Pas na een zorgvuldige raadpleging van de totale mens, inclusief je psyche en gemoedstoestand, ben ik als homeopaat in staat een beeld van de ziekte te vormen. Ik zorg er dan ook voor het ziektebeeld in zijn totaliteit te behandelen.

Hotstone Therapie

Spier- en gewrichtspijnen? Nek- en rugklachten? Hoofdpijn? Slapeloosheid? Een massage met warme lavastenen brengt je lichaam tot een diepe ontspanning. Daarna kies ik eventueel voor een meridiaanbehandeling met warme lavastenen of manueel.

Bamboe-Massage

De Bamboe-Massage is een exclusieve techniek met een ontspannende, kalmerende, opwekkende en drainerende (anti-cellulite) werking. Het is een krachtige massage met sterke bio -stimulerende en re-activerende eigenschappen; aangewezen voor het lichaam en het gelaat en die zowel plaatselijk kan uitgevoerd worden voor een behandeling, oftewel als een complete versie.

De Bamboe-Massage is een wellness massage, ideaal voor zowel mannen (speciaal voor sportlui, dankzij de stimulatie van de neuro-musculaire plaques die de ontspannende en kalmerende eigenschappen versterken) en voor vrouwen ( in het bijzonder bij aanwezigheid van cellulite, zowel fibreus als bij oedeem, dankzij zijn drainerende en re-activerende eigenschappen). Zijn lymfe drainerende effect wordt zo gecombineerd met de voordelen van reflexologie, beide de bloed- en lymfecirculatie stimulerend, en zo de golven van welzijn ontwikkelen die zich door het hele lichaam verspreiden totdat ze onze geest bereiken.

Rebalancing

Ik gebruik een combinatie van massagetechnieken om je lichaam bewust te maken van zijn huidige toestand – bijvoorbeeld verminderde mobiliteit in een bepaald gewricht – en het te herinneren aan zijn oorspronkelijke toestand. Door specifieke rebalancingtechnieken wordt het evenwicht hersteld.

Food for you

Zijn je lichamelijke klachten te wijten aan een verkeerd of incompleet voedingspatroon? Ik onderzoek het samen met jou en maak je bewust van de relatie tussen voeding en lichamelijk welzijn. Je krijgt een programma voor een gezonder leefpatroon. Weet wat je eet en wat het doet voor je lichaam en je conditie.

Prijslijst

Therapeutische behandelingen door E. Janssens
Shiatsutherapie € 65
Klassieke homeopathie € 80
Hotstone therapie € 65
Bamboe treatment (50 min.) € 65
Rebalancing € 65
Voedingsadvies € 50
Voetreflexologie (25 min) € 40